Ombra

Opera

Opera Gent

€ 10.00

20:00 – woensdag

08/05/2024

Taal: /

Ondertiteling: /

Alain Platel brengt koorleden, dansers en orkestmusici samen voor een nieuwe voorstelling waarin ontmoeting centraal staat

-

‘Nooit was een schaduw van een boom zo heerlijk...’, klinkt het in Händels beroemde aria Ombra mai fu. Alain Platel en beeldend kunstenares Berlinde De Bruyckere laten zich inspireren door de schaduw van een boom als ontmoetingsplek, als een plaats waar overal ter wereld en doorheen de geschiedenis mensen samenkomen om uit te rusten, elkaar te treffen of problemen te bespreken. De Bruyckeres poëtische beeldenwereld lijkt een zielsverwant van Platels universum.

-

Na het overweldigende succes van C(H)ŒURS 2022 nodigt Platel opnieuw de koorleden, dansers en orkestmusici van Opera Ballet Vlaanderen uit tot een creatieve dialoog. Samen met zanger en performer TK Russell en gastchoreografen Mélanie Lomoff en Luis Marrafa creëren ze de voorstelling Ombra. Componist Steven Prengels ontwikkelt een nieuwe orkestpartituur waarin hij bekende klassieke meesterwerken van onder meer Händel, Bach, Mozart en Beethoven verweeft tot nieuwe betekenislagen.

08/05/2024