The Whale

Film

Sphinx Cinema

€ 2.00

20u30 – Woensdag

22/03/2023

Taal: /

Ondertiteling: /

''The Whale' is een aangrijpend drama met een fenomenale comeback van acteur Brendan Fraser ('The Mummy Trilogy', 'Crash') als vader, die opnieuw contact probeert te leggen met zijn vervreemde tienerdochter, gespeeld door rising star Sadie Sink ('Stranger Things'). Oscargenomineerde regisseur Darren Aronofsky ('Black Swan', 'Requiem for a dream') schetst een ontroerend portret van een man die zijn leven opnieuw betekenis wil geven.

Charlie (Brendan Fraser) leeft teruggetrokken en geeft Engelse les online. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie (Sadie Sink) te herstellen. Maar, die neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaamaan ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien, en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn.

'The Whale' is zowel hartverwarmend als hartverscheurend. Aronofsky maakt je onderdeel van een leven waar je van weg wilt kijken, maar dat je tot tranen toe beroert. 'Fraser gives the performance of a lifetime' (Time Out).

22/03/2023