About Elly

Theater

NTGent Schouwburg

€ 2.00

20u00 – Woensdag

22/03/2023

Taal: NL gesproken

Ondertiteling: /

Met een groep van elf toneelspelers, waarin verschillende generaties en afkomsten vertegenwoordigd zijn, creëert tg STAN deze voorstelling over twijfel, vriendschap, eer en verantwoordelijkheid.

Na de voorstelling A Separation  (2020) duikt tg STAN opnieuw in het oeuvre van de Iraanse filmmaker Asghar Farhadi, ditmaal zijn volgens cinefielen beste film: About Elly

Het verhaal speelt zich af aan de Kaspische Zee, waar een groep vrienden met hun kinderen een weekend doorbrengt. Elly, de kleuterjuf van het kind van Sepideh, is mee als gast. Ahmad, pas gescheiden, is net een paar dagen terug uit Duitsland. Sepideh probeert hen te koppelen. Er heerst een uitgelaten sfeer. Er wordt gediscussieerd, gegeten, gezongen, gedanst.

Als Elly plotseling verdwijnt, draait de stemming om en worden we getuige van een uitputtende zoektocht waarin een kluwen ontstaat van leugens en halve waarheden. En dan daagt plotseling Elly’s verloofde op …

We zien een groep mensen worstelen met hun moraal. Het onbekommerde maakt plaats voor drama. De solidariteit brokkelt af en ieders individuele belangen treden op de voorgrond. Durft een individu verraad te plegen tegenover een ander als die zo de groep in bescherming kan nemen? Welke waarheid is waar en voor wie? En is de waarheid wel zo relevant? Of kan een leugen redding brengen?

22/03/2023