Shake Stew: ‘LILA’

Muziek

HA Concerts

€ 3.00

20.15 – vrijdag

01/12/2023

Taal: /

Ondertiteling: /

Hypnotiserende afrobeat en jazz grooves

Het Oostenrijkse Shake Stew is een wereldwijd fenomeen. Hun ongewone bezetting en Marokkaanse invloeden zorgen voor een high-energy sound vol verslavende afrobeat en jazz grooves. Ook op hun zesde album LILA bouwen pakkende, bedrieglijk eenvoudige melodieën geleidelijk op naar een razernij van steeds intensere ritmes. Dansen is toegestaan! 

Onder leiding van bassist Lukas Kranzelbinder werd Shake Stew een van de populairste live acts in de jazz scene. Hun tweede album Rise and Rise Again (2018) met Shabaka Hutchings katapulteerde hen het sterrendom in. Door een bezetting met twee drums, twee bassen en drie blazers, met ook de guembri (Marokkaanse traditionele bas) en fluit zorgt voor een heerlijk complexe textuur met tegelijk een simpele kracht.

Onlangs nog wonnen ze de Duitse Jazz Award als "Band van het jaar Internationaal", evenals de prestigieuze Oostenrijkse Amadeus Music Award. Nu spelen ze voor het eerst in Gent!


Shake Stew
Lukas Kranzelbinder (bas, guembri, bandleider), Astrid Wiesinger (altsax, stritch), Mario Rom (trompet), Johannes Schleiermacher (tenorsax, fluit), Oliver Potratz (bas), Nikolaus Dolp (drums, percussie), Herbert Pirker (drums, percussie)

01/12/2023