Fnussjen / Chris Joris (albumreleases)

Muziek

HA Concerts

€ 2.00

20.15 – dinsdag

10/10/2023

Taal: /

Ondertiteling: /

Meditatieve miniaturen en beklijvende kamerjazz

Chris Joris: ‘Until the Darkness Fades’ (albumrelease)

Chris Joris schreef een van de kleurrijkste hoofdstukken van de Belgische jazz. Deze percussionist speelde ‘wereldjazz’ lang voordat er sprake was van die term. Hij staat bekend om warmbloedige jazzklassiekers als Out Of The Night (2003). Met Until the Darkness Fades pakt hij uit met een beklijvend nieuw project.

In het bijzijn van opvallende medestanders op viool en cello combineert hij aardse percussie met de vrijheid van de jazz en de elegantie van kamermuziek. Het wordt een prikkelende tweespalt vol hybride klanken, tussen romantiek en onbevangen avontuur. Ontdek het verhaal van een Belgische meester die nog lang niet is uitverteld.

Chris Joris ensemble
Chris Joris (piano), Cécile Broché (viool), Sigrid Vandenbogaerde (cello)

Fnussjen: ‘Breathe’ (albumrelease)

Voor Fnussjen bracht drummer Nicolas Chkifi (Laniakea, Supernova, Doko) enkele bijzondere muzikanten bij elkaar in een ongewone line-up van harp, viool, piano en drums. Goed voor meditatieve miniaturen met invloeden uit folk en hedendaags klassiek.

Chkifi zijn composities vloeien verder in avontuurlijke improvisaties, wat in combinatie met de bijzondere orkestratie zorgt voor een unieke en intrigerende klankbeleving. Neem je tijd voor deze.

Fnussjen
Nicolas Chkifi (drums, composities), Ann Eysermans (Champ d’Action - harp), Christian Mendoza (Ben Sluys trio - piano), Ananta Roosens (Oba Loba - viool)

10/10/2023