Malinconico

Theater

Minardschouwburg

€ 2.00

20:00 – Donderdag

07/03/2024

Taal: Engels, Nederlands

Ondertiteling: /

'Malinconico' is een wiegelied. Een magische droom. Een ritueel om de vele stemm(ing)en en gedaanten van melancholie op te roepen. Een gedeelde veilige ruimte om haar universele neerslachtigheid te ervaren, nooit om haar te definiëren, maar om te reflecteren en met haar te rusten. Om de uitgestrekte gebieden te verkennen tussen wat was en wat had kunnen zijn.

'Malinconico' is een voorstel voor het collectief verzorgen en dragen van de vele manieren waarop melancholie zich kenbaar maakt. Een moment om te ontsnappen aan het productieve, rationele, het rigide. Om in een zee van verlangen te duiken, onder een zwaar deken van licht verdriet. En diep vanbinnen misschien verborgen deuren te ontsluiten. 'Malinconico' nodigt melancholie zelf uit om in het (maan)licht te stappen zodat ze ons kan troosten. Om haar in onze armen te nemen en ons in onze armen te nemen en iedereen in elkaars armen in onze armen te nemen.

'Malinconico' creëert een queer en crip magisch-realistisch universum dat troost zoekt in een mistroostig landschap, lichtheid in donkerte. 

De voorstelling is meertalig, voornamelijk Engels en Nederlands. Malinconico is een relaxed performance. Dat houdt in dat we de voorstelling zo toegankelijk mogelijk maken. Voel je vrij om weg te gaan en terug te komen. Voel je vrij geluid te maken, met ons te zingen, te bewegen, te voelen wat je voelt.

EEN PRODUCTIE VAN Par Hasard vzw

07/03/2024