Wie is wie

Dara De Schutter

Coördinator

dara@cultour.be

Gegroet cultuurliefhebbers en nieuwsgierige aagjes die onze website helemaal tot aan de ‘wie is wie’ hebben uitgepluisd! Mijn naam is Dara en ik wandel al 21 jaar rondjes op deze planeet, waarvan drie jaartjes in het gezellige Gent. Ik ben naast studente geneeskunde ook een grote cultuur enthousiasteling. Theater en poëzie in het bijzonder hebben een aanzienlijke plaats veroverd in mijn cultuurhart, maar muziek, cinema en kunst hebben er zeker ook hun plekje. Dit jaar ben ik de coördinator die de werking van Cultour in goede banen zal leiden. Ik kijk er alvast naar uit om komend academiejaar naast het mijne ook de cultuurhartjes van andere Gentse studenten sneller te doen slaan. 

Zynke De Cock

Kopergietery / Handelsbeurs / STAM / Film Fest Gent

zynke@cultour.be

Hoihoi, tis Zynke hier! Kort samengevat: van ‘98 uit het waasland, genietend op kot in Gent en ondertussen studerend voor biochemie en biotechnologie. Los daarvan vooral zoooo verliefd op cultuur. Geef mij maar vooral muziek met een goeie koffie of een glaasje rode wijn, meer moet da nie zijn! Zotenthousiast om iedereen een portie cultuur mee te kunnen geven via het topteam van Cultour. Lieve groetjes en tot binnenkort aan de ticketophaal!

Leah Van de Putte

NT Gent / Sphinx / Democrazy / La Barraca / Comedy Gent

leah@cultour.be

Ik ben Leah, vooral te vinden in de contreien van Blandijnberg en in ons kleine cinema's zonder popcorn of 3D-brillen. Er zijn terug zekerheden in 't leven: studententarieven en culturele uitjes! Het is op z'n zachtst gezegd een eer om als medewerker van Cultour de combinatie van beide te voorzien voor de cultuurminnende medestudent. Als verantwoordelijke voor Democrazy, Sphinx cinema, NTGent, La Barraca en sinds dit jaar ook Comedy Gent, zorg ik voor: (respectievelijk) ons nodige dosis concertjes, fijne ontsnappingen aan dagelijkse verantwoordelijkheden vanuit een hemels comfy cinemastoel, een grote en kleine snuf gerenommeerde podiumkunsten en een poging tot het relativeren van het voorbije lachwekkend jaar. We duiken er weer head first in! Op een schooljaar met echte mensen die echte, coole dingen doen!

Zoë Vandenberghe

Vooruit / MSK / SMAK / Amarant / Poëziecentrum

zoe@cultour.be

Dag medestudenten! Mijn naam is Zoë en ik ben een 23 jarige Studente Biochemie-biotechnologie. Oorspronkelijk ben ik afkomstig van een klein boerendorpsken in Brugge (geen wonder dat ik naar Gent gevlucht ben). Melodieus woordgetover, plaatjes op een canvas of plaatjes op beeld, het hoort allemaal bij het ding die een speciaal plaatsje in m'n hart heeft: cultuur. Met veel enthousiasme en liefde breng ik dit dus graag dichter bij de lieve studentjes van Gent! Voor vragen over de Vooruit, MSK, SMAK, amarant, het poëziecentrum en het poëziebordeel kan je bij mij terecht

Cédric Thomas

Opera Ballet Vlaanderen / De Bijloke / International Opera Academy / GUSO / GUHO / GUK / Cinema OffO

cedric@cultour.be

Hai! Ik heet Cédric en ben een masterstudent in de rechten. Ik word intussen al 21 jaar gebonden door de wet, maar geboeid door zoveel meer: ik hou van film, schilderkunst, geschiedenis, … Toch is klassieke muziek mijn grootste passie. De absolute kracht en vervoering van de muziek van Beethoven en Brahms (Kleiber!) blijven mij mateloos fascineren. Ik hoop met Cultour studenten een kans te bieden om diezelfde bewondering en verwondering samen te beleven, vanaf het doven van de lichten in de cinemazaal, vanaf het stemmen van de snaren.

Louise Vereecken

Studio Skoop - Campo - De Centrale - Tinnenpot

louise@cultour.be

Gegroet, liefste medestudenten en -cultuurliefhebbers. Mijn naam is Louise en met veel plezier ben ik dit jaar jullie ticketfixer voor Studio Skoop, Campo, De Centrale en Tinnenpot. In mijn opleiding filosofie leer ik over de zinloosheid van het leven en ik weet nog steeds niet wat een stoel is. Wat ik wel weet is dat in een fluweelrode klapstoel mijn existentiële crisissen zo nu en dan kunnen bedaren. God is dood, Corona is een ding, maar gelukkig is er nog Cultour om ons bestaan terug wat leven in te blazen. Ik kijk er naar uit om jullie allen te voorzien van toegangstickets naar het toevluchtsoord bij uitstek, onze geliefde cultuursector, en hoop dat onze selectie voorstellingen jullie enkele avondjes vol welverdiende ontspanning zal bieden. Geniet!