Spelregels

Hieronder kan je een kort overzicht vinden van de algemene regels. Deze dienen te allen tijde te worden gerespecteerd. Ze zijn in de eerste plaats om het verloop van reservaties zo efficiënt en eerlijk mogelijk te houden, maar ze zijn evenzeer bedoeld om de werking en dienstverlening van Cultour te verbeteren. Lees dit dus zeker eens door als je tickets gaat bestellen of wanneer je een vraag hebt! Het antwoord niet gevonden? Mail gerust naar info@cultour.be en wij helpen je zo snel mogelijk.

1

Wanneer je een ticket bestelt, krijg je meteen bevestiging of je tickets hebt, of niet. Al jouw bestellingen en wachtlijstplaatsen staan in jouw persoonlijke profiel. Per voorstelling staat ook het bedrag, het rekeningnummer en de vrije mededeling waarmee je, zo spoedig mogelijk, de betaling uitvoert. De betaaldeadline ligt op 2 weken nadat je de tickets hebt besteld. Nadien sturen we je nog eens een herinneringsmailtje en indien je daar ook geen gehoor aan geeft, zijn wij genoodzaakt je bestelling te annuleren. Bij voorstellingen die sneller dan 2 weken na het bestellen plaatsvinden, moet je betalen voor de permanentie. Niet betaalde tickets worden niet meegegeven.

2

Annuleren kan via je persoonlijke profiel op cultour.be. Deze optie wordt afgesloten de week voor de voorstelling plaatsvindt, meer bepaald de dinsdag in de week voor de voorstelling. Nadien kan je niet meer annuleren en gaan wij ervan uit dat je donderdag of vrijdag je tickets zal komen ophalen. Probeer vrienden aan te spreken of kijk in onze last minute groep: daar kan je steeds tickets aanbieden. Je kan ons ook steeds contacteren en dan kijken wij of er geïnteresseerden op de wachtlijst zijn. In geval van laattijdige annulaties worden tickets niet terugbetaald. Je regelt het overkopen van tickets zelf met de gevonden koper.

 

 

3

De catalogus zal regelmatig geüpdatet worden. Het aantal beschikbare tickets varieert. We kunnen voor sommige voorstellingen bijbestellen, maar dat kunnen we niet altijd garanderen. De eerste in de wachtlijst zullen dan gecontacteerd worden. Hou ook rekening met het feit dat voorstellingen geannuleerd kunnen worden. Wij proberen dit te vermijden maar soms is het nu eenmaal overmacht. Hou dus zeker en vast je mails, maar ook de Facebookpagina in de gaten voor updates en mededelingen van Cultour i.v.m. extra tickets of geannuleerde voorstellingen.

4

Als je tickets doorverkoopt mag de gevraagde prijs niet hoger of lager liggen dan de Cultourprijs. We zetten op het ticket ook steeds de Cultourprijs. Laat ons ook iets weten als je het ticket doorverkoopt, bij sommige voorstellingen wordt er met een namenlijst gewerkt en het zou jammer zijn moest die persoon dan toch niet binnengeraken! Je mag ons daarvoor altijd mailen naar info@cultour.be, of een berichtje naar onze facebook sturen.

5

Cultour is er door en voor studenten. Wij aanvaarden dus enkel unieke profielen die gemaakt zijn met een emailadres van één van de Gentse hogescholen of UGent. Ook bij het ophalen van je tickets zullen wij nog eens je studentenkaart vragen. Cultuurhuizen hebben tevens ookhet recht om een studentenkaart te vragen als je met een Cultour-ticket naar een voorstelling komt (aangezien dit tickets voor studenten zijn). Dus neem je studentenkaart voor de zekerheid mee naar de voorstelling en naar onze permanentie.

6

De betaling gebeurt steeds via de richtlijnen beschreven in jouw persoonlijke profiel. Betalen in cash is niet mogelijk, dus hou die bankkaart al maar klaar als je jouw bestellingen plaatst. In uitzonderlijke gevallen (bij last minute bestellen van tickets), kan je met de bancontactapp betalen in onze permanentie.

7

Je kan je tickets komen ophalen tijdens de permanentie iedere dinsdag tussen 17:30 en 19:30 uur en donderdag tussen 17:30 en 19:30 uureen week voor de voorstelling. We sturen je een herinneringsmailtje. Geraak je er niet op tijd? Stuur ons een mailtje of berichtje op de Facebookpagina, dan regelen we een nieuw ophaalmoment of een volmacht voor iemand anders om op te halen. Naar de mensen die er niet omkomen sturen we een smsje, reageer je daar tegen vrijdagavond niet op, dan zullen we de tickets moeten vrijgeven. We willen nu eenmaal geen lege plaatsen hebben, dat is zonde van de tickets.